Национален парк „Плитвице” – пътуване до Хърватска

На 140 км от столицата на Хърватка - Загреб се намира националния парк  „Плитвички езера”. Със своите 16 езера свързани помежду си с водопади, паркът е едно от най - красивите места на света. Изключителните условия за преход, които са създадени позволяват на посетителите да усетят уникалната атмосфера и да се доближат максимално до природата. Усещането да минаваш по пътека върху езеро или да се спускаш по каскада е невероятно.

За да влезете в парка „Плитвички езера” е задължително да си купите билет, чиято цена се определя от продължителността на престоя – еднодневен или двудневен. Най - краткия възможен маршрут е 5 часа като освен разходка из всички езера имате възможност плавате на малък открит кораб, да хапнете на открито като се наслаждавате на природата и да си закупите сувенири. Разбира се, ако се почувствате уморени от дългата разходка можете да се възползвате от осигуреният транспорт,  с който да стигнете до началото на парка по един релаксиращ и удобен начин.

Предприемайки екскурзия или почивка извън страната,  за да се чувствате спокойни не забравяйте да сключите застраховка Помощ при пътуване.