Ако се чудите къде да пътувате наблизо, търсите нещо ново, но не толкова различно – организивайте стоето пътуване до Македония

Македония е малка държава разположена  на Балканския полуостров. Тя има сравнително малка територия от 25 713 кв.км., но  местоположението и е благоприятно. Македония граничи с България, Сърбия, Гърция и Албания. Приблизително  200 хил. туристи посещават страната годишно. Най-атрактивните  и  дестинации  са Охридското езеро и град Охрид разположен на брега на езерото.

Охридското езеро е най-старото в цяла Европа и най-дълбокото на Балканския полуостров. То е планинско , с кристално чиста вода  разположено между границите на Македония и Албания. На югоизточния му бряг е разположен старобългарския  манастир Свети Наум. Построен е през 893-900 година от свети Наум Охридски - един от  учениците на свети Кирил и Методий.  Езерото заедно с град Охрид са обявени от Юнеско за природно и културно наследство през 1980 година.

Град Охрид е бивша Българска столица от времето на Цар Самуил. В настояще той е туристически град с международно значение. В Охрид туристите са привлечени от добре запазената стара част на града. Има множество църкви – Свети Климент и Пантелеймон, Света София, манастирът Йоаким Осоговски. Една от най-важните забележителности е Самуиловата крепост, построена от българския цар Самуил. Друга важна забележителност е Робевата къща. Построена е през 1863 – 1864 година. Днес в нея се помещава Археологическия музей и е защитен паметник на културата. През лятото, освен на архитектурните паметници можете да се насладите и на прекрасните плажове в северната част на града.

Предприемайки ваканция или бизнес пътуване в чужбина, не забравяйте да сключите своята застраховка Помощ при пътуване –медицински разходи и асистанс.