Пътуване до Лондон - една от най-привлекателните дестинации за туристи, както от Европа, така и от другите континенти

Столицата на Великобритания – Лондон е една от  най-атрактивните дестинации не само в Европа, но и в целия свят. Градът привлича над 15 милиона чуждестранни туристи годишно, което го нарежда сред най-посещаваните градове. Каква е тайната на Лондон, за да е толкова привлекателен за туристите всяка година. Освен че е в Европа, което е екзотика за всички американци и азиатци, наред с Рим и Париж, Лондон е любима дестинация и на самите европейци. Изумителното на мегаполиса е съчетанието на история, монархия, култура, модерно изкуство и сгради, любимо място за пазаруване. Има много места, които трябва да се посетят в английската столица, но времето никога не стига. Биг Бен и сградата на парламента, Уестминстърското абатство, където сключват брак принц Уилям и Катрин Мидълтън, Хенри I и Ричард II и т.н., Британският музей (един от най-богатите и най-големи музей в света), Националната галерия, Бъкингамският дворец (официалната лондонска резиденция на британския монарх) и Тауър бридж (първия подвижен и висящ мост построен през 19 век до крепостта Тауър).

Лондон е известен и с многобройните си паркове, където можете да разпуснете след изморителна разходка. Във повечето лондонски паркове има катерици и патици, както и елени, и други животни, които са защитени от закона. 


Полезна информация за вашия бизнес или туристически престой при пътуване до Лондон

Градският транспорт в английската столица е изключително удобен за ползване и без проблем можете да стигнете до всяка точка на града като използвате метро, влак, трамвай или традиционните червени двуетажни автобуси. За да се качите на автобус обаче не е достатъчно само да застанете на спирката, трябва да дадете знак на шофьора с ръка и винаги се качвате от предната врата като чекирате своята електронна карта или покажете билета, които сте купили предварително. За да слезете от автобуса е нужно да натиснете един от многобройните стоп бутони малко преди спирката, на която искате да слезете.

Не пропускайте да сключите своята туристическа застраховка, когато предприемате пътуване извън страната.