Защо да изберете пътуване в Гърция като дестинация за вашето пътуване в чужбина

Гърция е от най-популярните туристически дестинации в цял свят. Това, което я прави толкова известна е подходящия за морски туризъм климат. От месец май до октомври времето е подходящо за плаж и водни забавления. През останалото време е достатъчно топло да се разхождате по къс ръкав почти през цялата година.Пътуване в Гърция предлага избор за почивка между три морета – Йонийско, Бяло и Егейско.  Също така можете да организирате вашата ваканция на един от многобройните екзотични острови, които са част от територията на страната или да отседнете по –близо, на континента. Ако сте решили да посетите Гърция извън летния сезон ще имате повече време да се отдадете на исторически разходки.

Гръцката кухня е друг важен елемент, които привлича туристите. Ястията се приготвят бързо и са изключително вкусни и ароматни. Една от причините за това е зехтинът, който е ключова съставка в гръцката кухня и присъства в почти всяко едно ястие, включително и традиционната  гръцка салата.  Ако пък нямате достатъчно време за обяд можете да похапнете традиционния гирос. Задължително е обаче да опитате местната, прясна риба и рибни ястия.

Когато организирате своята ваканция или бизнес пътуване, не забравяйте да сключите своята застраховка Помощ при пътуване – медицински разходи с асистанс.